Sign in / Join

‘Onbeschadigde WOII-bom’, gevonden bij de Japanse kerncentrale van Japan Fukushima

Ⓒ Pool/AFP – DAVID GUTTENFELDER – | De Tweede Wereldoorlog-bom werd ontdekt in de buurt van de gecomprimeerde kerncentrale van Fukushima

Een vermoedelijke Tweede Wereldoorlog-bom werd gevonden op donderdag op het terrein van Japan’s kreupelende Fukushima-kerncentrale, zei een ambtenaar, met de politie ingekomen om te onderzoeken.

De 85-centimeter lange (2,9 voet) lange voorwerp, die werd beschouwd als een ontplofte bom die tijdens de oorlog door de Verenigde Staten werd gedaald, werd ontdekt door werknemers die een parkeerplaats oprichten dicht bij de reactoren van de faciliteit, een woordvoerder van de Fukushima-operator Tokyo Electric Power Co TEPCO) gezegd.

TEPCO riep de politie direct aan bij het vinden van het voorwerp, bouwwerkzaamheden op te schorten en het gebied ongeveer een kilometer van de reactoren af ​​te ronden, voegde hij eraan toe.

Er was geen invloed op de lopende ontmantelingsactiviteiten in de kerncentrale, die in maart 2011 ineenstortingen ondervonden nadat een krachtige aardbeving een enorme tsunami had veroorzaakt.

Japan’s Jiji Press meldde dat onder dergelijke omstandigheden politie de deskundigen van de bombardementen van Japan’s militairen oproepen.

Onbeschadigde Amerikaanse bommen en schelpen worden nog steeds zo nu en dan gevonden in Japan meer dan 70 jaar nadat het conflict in 1945 is beëindigd, met name op het zuidelijke eiland Okinawa, waar in de afgelopen maanden een extreem bloedige strijd plaatsvond.

Een Japanse militaire luchthaven bestond in de omgeving rond de Fukushima-site in het noordoosten van Japan tijdens de oorlog, en het gebied was een doel van de Amerikaanse bombardementen.

De ineenstortingen bij Fukushima in 2011 waren het grootste zwaarste ter wereld sinds Tsjernobyl in 1986.

TEPCO en de regering zijn geconfronteerd met een taak van vier decennia om de faciliteit op te ruimen en te ontmantelen, terwijl tienduizenden mensen worden verplaatst, de meerderheid van Fukushima prefectuur door hoge straling.

Servicevoorwaarden