Sign in / Join

Einde van een tijdperk als typewriting tests uitgevonden in India

Ⓒ AFP – Indranil MUKHERJEE – | Schrijfmachines zijn nog steeds een functie bij legale kamers, politiebureaus en ambtenaren in India

De onmiskenbare chatter van schrijfmachines buiten gerechtsgebouwen en overheidsbureaus zal binnenkort in India’s financiële hoofdstad Mumbai zwijgen als stenografiecolleges op vrijdag hun laatste handmatige examens houden.

De ongeveer 3.500 instituten die de verouderde manieren van de schrijfmachine over de Maharastra-staat onderwijzen zullen worden uitgefaseerd, aangezien India voorwaarts duwt om de economie te digitaliseren.

“Het is absoluut het einde van een tijdperk, omdat schrijfmachines het stof als gevolg van technologische innovatie bijten”, vertelt Ashok Abhyankar, die een schrijf- en schrijftafel in Mumbai beheert.

Lang gewijd aan de geschiedenisboeken in het Westen, schrijfmachines zijn nog steeds een alomtegenwoordige functie bij legale kamers, politiebureaus en ambtenaren in India.

Typisten zijn te vinden in gerechtsgebouwen die beëdigde verklaringen, familiebewijzen en andere juridische documenten voor zo’n 25 rupees (39 cent) afsluiten, de klikknap van de oude machines die rond de gewelfde gangen echoën.

Abhyankar, waarvan het instituut al meer dan 80 jaar stenografische vaardigheden heeft geleerd, schat dat ongeveer 700.000 studenten over de hele staat jaarlijks officieel handmatig typen certificeren.

Ⓒ AFP – Indranil MUKHERJEE – | Typing vaardigheden worden overbodig in India te midden van een digitalisering push

Deze certificaten zijn een ticket uit werkloosheid en het dorpsleven voor veel arme jongeren, die in het teken zijn van het typen van beoogde banen als overheidsklerken en stenografen.

Maar deze vaardigheden worden steeds meer redundant in het kader van Digital India, een initiatief van de overheid om technologie te moderniseren en te gebruiken om e-services over het subcontinent van 1,3 miljard uit te roeien.

Terwijl de margeklokken en lintspoelen tijdens de laatste typeproeven van vrijdag zullen wervelen en pingen, zal het niet lang duren voordat de iconische machine in antieke winkels of op schroothoop wint.

“Met dalende computerprijzen en overheden die zijn gebruik afronden, hebben schrijfmachines geen toekomst meer,” zei Abhyankar.

India was het laatste land ter wereld om een ​​belangrijke telegramoperatie uit te voeren voordat het in 2013 na 163 jaar dienstverlener ontsluierde.

Servicevoorwaarden