Sign in / Join

Japan geeft wereldwinnende fidget spinner een werveling

Ⓒ AFP – Toru YAMANAKA – | Een dochteronderneming van precisie-machinefabrikant NSK zet zijn bezienswaardigheden op het gebruik van de kogellagers van de onderneming, die worden gebruikt in ruimtesatellieten en computer schijven, om de Rolls Royce van fidget spinners te maken, gezien in deze foto

Een bedrijf in perfectionisme-geobsedeerde Japan beweert dat het een fidget-spinner heeft ontwikkeld die langer dan een concurrent op de markt lijkt – 12 minuten en tellen.

De meeste fidget spinners, het must-have speelgoed voor 2017, kunnen alleen maar enkele minuten draaien.

Maar een dochteronderneming van precisie machinefabrikant NSK zet zijn kijk op het gebruik van de kogellagers van het bedrijf, gebruikt in ruimtesatellieten en computer schijven, om de Rolls Royce van fidget spinners te maken.

De gadget, die als stressverlieger in rekening wordt gebracht, maar in sommige scholen verboden is, heeft een kogellager in het midden en is ontworpen om moeiteloos te draaien met de vinger.

Ⓒ AFP – Toru YAMANAKA – | De gadget, gebouwd in een ongerepte fabriek in de buurt van Tokio, heeft een zwaar koperen frame en een licht aluminium kogellager om de centrifugale kracht te verhogen

“We zijn ervan overtuigd dat de onze de langste draaier is,” zei Toshikazu Ishii, president van NSK Micro Precision.

Op de proef gesteld in het Tokyo-bureau van AFP wierp de wielvormige Saturn Spinner van het bedrijf voor 13 minuten en 35 seconden – hoewel het een paar drieën dook.

Het geheim is alles in het ontwerp, zegt Ishii. De gadget, gebouwd in een ongerepte fabriek in de buurt van Tokio, heeft een zwaar koperen frame en een licht aluminium kogellager om de centrifugale kracht te verhogen.

Maar ze komen niet goedkoop op 17.280 yen ($ 157), waardoor ze alleen de meest begeerte en cash-rich fidgeters behouden. De meeste spinners kosten ongeveer $ 12 of minder.

Ishii hoopt dat de prijzige gadget interesse zal stimuleren in de vaak over het hoofd gezien kogellager.

“Honderden lagers worden gevonden in producten rondom ons, maar de meeste mensen zien ze niet of geven veel aandacht aan hen,” zei hij.

Servicevoorwaarden