Sign in / Join

Alleen in Californië: slager stemt ermee in om anti-vleesbord te tonen

Ⓒ Direct Action Everywhere/AFP – Matt JOHNSON – | De Local Butcher Shop in Berkeley, Californië, getoond in deze handout foto van Direct Action Everywhere, werd maandenlang door anti-vlees demonstranten belegerd

Het was misschien maar een kwestie van tijd in ultra-progressieve Californië, maar een luxe slagerij is verrassend patronen met een teken waarschuwing over de wreedheid van het eten van vlees.

“Let op: het leven van dieren heeft hun recht. Het doden van hen is gewelddadig en onrechtvaardig, hoe het ook al is,” zegt de kennisgevers van The Local Butcher Shop in Berkeley.

Het bedrijf heeft het teken in zijn raam vastgelegd in het kader van een “vredesverdrag” met dierenrechtenactivisten in de linker-leunende universiteitsstad die de winkel de afgelopen vier maanden de pick-up heeft gehaald.

Elke zondag, toen het werd geopend voor slagerlessen, werd het belegerd door demonstranten uit de rechtstreekse actie directe actie overal (DXE) – soms naakt, druipend met nep bloed en verpakt in cellofaan.

Monica Rocchino, mede-eigenaar van The Local Butcher Shop met haar man Aaron, was op haar gemak en besliste om met de activisten te ontmoeten.

“Ze zeiden dat ze wilden dat Berkeley een vleesvrije stad werd en ze waren klaar om ons bedrijf af te sluiten,” zei Monica.

“We hebben gevraagd om acties die we zouden kunnen doen. En ze zeiden dat ze erover zouden denken, maar ze bleven 10 weken protesteren. Ze maakten onze buren boos, onze buurtbedrijven verliezen klanten.”

Ten slotte legde DXE zijn voorwaarden vast om de luik te begraven.

– Ideaal vlees –

‘Ofwel moesten we een veganistisch slagerij worden of we moesten stoppen met het geven van deze lessen, of een teken zetten waarin gezegd wordt dat dieren rechten hebben’, vertelde Monica AFP.

Ze zegt dat het teken niet aangepast is aangepast.

“We gaan op grote schaal om ervoor te zorgen dat ons vlees uit lokale ranchen komt, wordt zo menselijk mogelijk opgewekt, vrij van antibiotica. We willen dat dit het ideale vlees is. Onze klanten weten dit en ondersteunen ons.”

Zij erkent echter dat het teken DXE niet zal plaatsen, voor wie het probleem zwart-wit is.

‘Voor hen dood je dieren of dat niet.’ Ik begrijp dat geloof, maar het is een ander ding om je ideeën over andere mensen te dwingen, ‘zegt Monica.

Berkeley, de wieg van de vrijheidsspraakbeweging van de universiteiten van de VS, is de plaats van regelmatige demonstraties van de dagen van de campagne tegen Vietnam-oorlog tegen recente protesten tegen het bezoeken van rechtse sprekers.

Onlangs is het gekritiseerd voor het killen van de vrije speech na het annuleren van een verschijning door brandweerkenner Ann Coulter en rechtse provocateur en voormalig Brietbart-redacteur Milo Yiannopoulos.

Berkeley is ook het epicentrum van Amerika’s biologische voedingsindustrie, de reputatie om groen te worden opgestuurd in de tv-serie “Portlandia”, waarin restaurateurs fotografisch bewijs leveren dat hun vlees uit ethisch opgeheven dieren komt.

DXE-organisator Matt Johnson zegt dat een van de activisten van de groep zijn bloed chill voelde toen hij “een advertentie voor deze cursussen zag, waar mensen worden geleerd hoe het lichaam van een dier goed kan worden afgescheiden”.

In lijn met de bekende Peta dierenwelzijnsorganisatie regelt DXE zijn protesten “overal waar geweld tegen dieren wordt genormaliseerd – rodeo, circussen, restaurants, slagers.”

“We hebben geen zware wil tegen enig individu, geen haat voor slagerijen – alleen liefde voor dieren,” zegt Johnson.

“Maar we kunnen kleine bedrijven misleidende mensen niet accepteren, zegt dat dit prima is, om een ​​beter merk van geweld te bevorderen.”

Servicevoorwaarden