Sign in / Join

Naam verlicht in lichten: Londen’s West End drinkt dromen

Ⓒ AFP – Daniel LEAL-OLIVAS – | Studenten repeteren een productie naast een band genaamd “band call” bij The Royal Central School of Speech and Drama in het West End van Londen

Ze zijn in hun vroege jaren 20 en dromen van, op een dag, zingen en dansen op het podium in Londen’s wereldberoemde West End. Maar studenten in een van Groot-Brittannië’s top drama scholen staan ​​voor een verwoestende weg naar het sterrenbeeld.

In de eerste plaats winnende een zeer gewaardeerde plek op de drama school waar een van de grootste namen van de acteurswereld hun talenten kende.

Duizenden hopefuls zijn elk jaar van toepassing op een van de tientallen plaatsen op de Acting Musical Theater cursus op de Royal Central School of Speech and Drama.

“We zouden geen plaats aanbieden, tenzij we het rauwe talent zagen,” zei cursusleider Wendy Gadian.

“We moeten het goud absoluut zien”.

Een steenworp afstand van de iconische Abbey Road Studios, in het noordwesten van Londen, is de school, bekend als Central, opgericht in 1906 en heeft sindsdien een wereldwijde reputatie opgericht.

Judi Dench, Vanessa Redgrave en Martin Freeman studeerden op de school, waar AFP een aantal van zijn huidige ontluikende acteurs volgde met een passie voor musicals over enkele maanden, aangezien ze door hun stappen werden voorbereid ter voorbereiding van de allerbelangrijke audities.

‘Vocaal vermoeiend’

In een repetitiestudio op een februarimiddag krijgen ongeveer 30 leerlingen zich in het grijpen van het “Grand Hotel”, een muzikale aanpassing van de 1929-roman door Vicki Baum.

Ⓒ AFP – Daniel LEAL-OLIVAS – |

‘Laten we dat nog eens doen!’ Komt de oproep van de regisseur, als de zweetstudenten precies uitvoeren op een pianobegeleiding.

Tijdens de pauze krijgen sommigen advies van de choreograaf, terwijl anderen drinken uit waterflessen of op de vloer uitgeput zijn.

“Het is erg vermoeiend, vooral vocaal vermoeiend. Het is nogal moeilijk om hetzelfde te doen, opnieuw en opnieuw, en probeert het te polijsten”, zegt Elliot Wooster, 21, waarvan het lange en dunne frame is gemaakt door danslessen.

Als gevolg van een intensieve 40 uur training per week over drie jaar, moeten de studenten een reeks vaardigheden beheersen om hen te helpen overleven in een extreem concurrerende industrie.

De school biedt een heleboel cursussen, in alles van het podiumgevecht tot de poppensport.

– Gala nacht –

Weken na de repetitie van het Grand Hotel koppelen een black-tie-publiek glazen wijn als ze wachten op de gala-avond van de musical.

Uitgevoerd in het grote theater van Centraal, speelt het toneelstuk de levens van hotelgasten in de periode tussen de twee wereldoorlogen.

Wooster verschijnt als de bellboy in de productie.

Lizzie Dewar (24), een andere student, refereert over haar rol als danser en zanger: “Zo begrijp ik mijn toekomstige baan.”

Ⓒ AFP – Daniel LEAL-OLIVAS – | Duizenden hopefuls zijn elk jaar van toepassing op een van de tientallen plaatsen op de Acting Musical Theater cursus aan de Royal Central School of Speech and Drama

Maar, zegt ze, dat haar gekozen carrière hard en erg moeilijk financieel heeft bewezen.

‘Het is niet de makkelijkste keuzes, maar als je er genoeg van houdt, dan is het het enige dat je zou kunnen doen’, stelt ze enthousiast.

Op het podium tonen de jonge acteurs hun artistieke rijpheid aan, waardoor ze weinig van hun kunnen verlaten om de sterren te ontmoeten die ze op een dag ontmoeten – of vervangen.

Op zoek naar toekomstige sterren, kijken professionals uit de industrie regelmatig naar Central en worden uitgenodigd om een ​​kopie van de CV’s van de studenten op te nemen aan het einde van de uitvoering.

– Opwinding, angst –

Met het einde van het academisch jaar die eind juni aankomt, beginnen de studenten aan de deuren van de theaters van Londen te klagen, waar een bloeiende industrie vorig jaar 645 miljoen pond (833 miljoen euro, 735 miljoen euro) maakte.

Het West End vies met de Broadway van New York voor de titel van de wereldwijde hoofdstad van muzikalen, met Londense theaters spogende shows zoals “Les Miserables”, “Mamma Mia!” En “Matilda”.

Maar voordat Centraal-studenten dergelijke duizelingwekkende hoogten kunnen bereiken, moeten ze zich voorbereiden op het ontstellende auditieproces.

Stephen Crockett, een invloedrijke Londense casting directeur, wordt ingebracht om hen ervaring te geven in een auditie zonder bekende gezichten.

“Er is geen comfort, in een kamer vol vreemden lopen en je moet binnen drie of vijf minuten je vaardigheden kunnen tonen,” zegt hij.

De casting directeur kijkt onwillekeurig en neemt notities aan als elke leerling naar voren komt om twee liedjes te zingen. Hij waarschuwt hen tegen de verkeerde notitie – een zeldzaamheid onder deze jonge acteurs – en geeft advies.

Lewis Murphy Parry, 22, levert een betoverende performance van “Stand By Me” van Ben E. King.

Hij zal binnenkort naar het onbekende duiken wanneer hij Central vertrekt, al zijn eigen angst en zijn vader’s bezwaren over zijn gekozen carrière overwinnen.

“Op dit moment heb ik een grote mix van opwinding over wat er kan gebeuren … Maar er is natuurlijk ook een gevoel van angst,” zei hij. “Dat maakt het zo uniek.”

Servicevoorwaarden