Sign in / Join

TUI werpt de laatste inzet in de scheepseigenaar Hapag-Lloyd

Ⓒ DPA/AFP/File – JULIAN STRATENSCHULTE – | Duitse toeristische reus TUI heeft zijn overblijvende belang in het rederij Hapag-Lloyd verkocht, het laatste stadium in een herstructurering naar massamarkt toerisme

Duitse toeristische reus TUI zei maandag dat het zijn overblijvende belang in het scheepvaartbedrijf Hapag-Lloyd had verkocht, het laatste stadium in een herstructurering naar massamarktentoerisme.

De onderneming gevestigd in Hannover heeft ongeveer 250 miljoen euro (284,6 miljoen dollar) verhoogd na het verkopen van 8,5 miljoen aandelen tegen de slotkoers van Frankfurt, 29,50 euro per maand.

Het heeft sinds maart de verkoop van ongeveer zes miljoen aandelen door TUI gevolgd.

De verkoop van maandag betekent “we hebben succesvol afgerond van alle bedrijven en bedrijven die niet verbonden zijn aan de kernactiviteit van de groep,” zegt TU-financieel directeur Horst Baier in een verklaring.

Hapag-Lloyd was eens een dochteronderneming van TUI, die bedrijfseenheden heeft afgesneden met als doel volledig te concentreren op het toerisme na fusie met de Britse dochteronderneming TUI Travel in 2014.

De groep bouwt zich op als een one-stop shop voor vluchten, hotels, cruises en vakantiehuizen voor de massamarkt.

Hapag-Lloyd combineerde dit eerder met de Verenigde Arabische Scheepvaartmaatschappij (UASC) eerder dit jaar om de vijfde grootste containervervoergroep wereldwijd te vormen.

Seaborne vrachtbedrijven staan ​​momenteel tegen hobbelige wateren, met een neerwaartse druk op de prijzen door overcapaciteit.

Servicevoorwaarden