Sign in / Join

S.Korean auto’s herinnerd in China als rij hits verkoop

Ⓒ AFP/File – SAUL LOEB – | Hyundai moet ongeveer 40.000 voertuigen in China herinneren

Chinese autoriteiten hebben de terugroep van meer dan 44.000 Zuid-Koreaanse merkwagens aangekondigd over “mogelijke veiligheidsrisico’s”, in een ander tegenslag voor de automobilisten van Zuid-Afrika die al door een diplomatiek geschil zijn getroffen.

De autoriteiten hebben op 23 juni een recall van 43.764 Hyundai Santa Fe modellen aangekondigd over een defect dat de motor kan falen.

De algemene administratie van kwaliteitsbewaking, inspectie en quarantaine zei woensdag dat ook 601 Kia Borrego auto’s zouden worden herinnerd, over losse wielmoeren.

En 40 Kia Sorento voertuigen zouden ook teruggeroepen worden over een defecte motorpijp die kan lekken en vlammen.

Hyundai’s bottom line is al in een rij tussen Peking en Seoul over de inzet van een Amerikaanse missielschild op het Koreaanse schiereiland, die de Chinese economische vergelding heeft veroorzaakt.

Beide Hyundai en haar geaffilieerde Kia Motors hebben dramatische dalingen in de omzet in China gepresenteerd.

De netto winst van Hyundai daalde 21 procent tot 1,46 triljoen winst (1,3 miljard dollar), het 13e opeenvolgende kwartaal van de winstconjunctuur.

In de afgelopen maanden verbood China groepen groepen naar Zuid-Korea en tientallen Lotte-winkels in het land werden afgesloten.

Het defensie systeem is bedoeld om te beschermen tegen missielbedreigingen uit nucleair gewapend Noord-Korea, maar de duitse nieuwe president Moon Jae-In van Zuid-Korea heeft de verdere inzet van het schild opgepakt.

China vreest de Terminal High-Altitude Area Verdediging systeem zal zijn eigen ballistische raket mogelijkheden verzwakken en zegt THAAD ontwricht het regionale veiligheidssaldo.

Servicevoorwaarden